PHILIPS

Onlangs heb ik de stortbak op de WC vervangen, het was nog een heuse Philips. In mijn jeugd en jonge levensjaren, hadden we thuis behoorlijk veel Philips producten is huis. Lampen, elektronica, huishoudelijke apparaten, persoonlijke verzorging etc, soms was er ook wel eens van Remington in huis, dit kwam doordat mijn vader bij Univac werkte wat een spin-off van Remington was en daar dus nog korting kreeg.

Maar goed, veel Philips, en daar waren we ook blij mee, want het waren kwalitatief goede producten en wat nog veel belangrijker was, Philips had een ijzersterk service apparaat. Overal in Nederland waren er Philips service centra, die snel de boel weer oplapte.

Philips, ging de service uitbesteden, dat werden de eerste smetjes op het Philips blazoen, want die service was niet zo goed als dat ze zelf deden. Philips ging van marktleider naar volger, innovaties werden niet altijd meer zo goed in de markt gezet. Delen van Philips werden afgestoten, omdat het niet tot de kern activiteiten behoorde. etc etc.

Nu is zelfs Philips verlichting afgestoten, en blijft alleen de medische tak over.

De foto boven dit blog is mijn inziens symbolisch voor de afbraak van Philips, van wat vroeger de 2e werkgever in Nederland was. Kan je, je dat nu nog voorstellen?

 

Domein verhuist

Vanaf 2004 had ik mijn domein ondergebracht bij SIPO in Eindhoven. Hier was ik via Sven bij terechtgekomen. SIPO waren mensen die van ILSE afkwamen en een eigen bedrijf waren begonnen. Het waren duidelijk lui die precies wisten waar ze het over hadden en heel snel zaken aanpaste. Als ik een wens had, werd dat direct geprogrammeerd en als dienst geïmplementeerd. Bijvoorbeeld het door routeren van mail naar een IP met een bijzondere poort. Dit had ik nodig omdat ik mijn eigen mail server draaide op een ZIGGO aansluiting. (De toen gebruikelijke poort voor smtp werd door ZIGGO geblokkeerd, dus moest het over een andere poort.

In 2004 waren de diensten ook goedkoop en goed. Maar die prijzen zijn al die jaren op het zelfde pijl gebleven, terwijl de concurrentie steeds goedkoper is geworden. 

De ommekeer kwam voor mij toen ik een SSL certificaat wilde, dat kon, voor 5 euro per maand, terwijl bij een concurent het hele hosten van een site inclusief een SSL certificaat dubbel zoveel opslag ruimte iets meer dan 5 euro per maand is. Bij Sipo zou ik dan op 22 euro per maand gaan uitkomen. (inclusief vier domein namen). Nog een mailtje aan gewaagd of de prijs niet marktconform kon worden. Dit werd afgewezen, dus was er voor mij maar een conclusie mogelijk, overstappen.

Echt jammer, had het echt graag anders gezien. 

Kortom, vanaf heden dus gehost bij STRATO.

 

Inenten?

Schrijf maar weinig op mijn blog, maar nu is er toch iets wat ik graag wil delen, daar ik mij daar reuze zorgen over maak.

Ieder kind dat in Nederland opgroeit wordt door Publieke Zorg Jeugd (consultatie bureaus en School artsen) opgeroepen om zich te laten inenten tegen allerlei nare ziektes. Dit is een heel programma die door het RIVM gestuurd wordt. Deelnemen aan het inenting programma is niet verplicht.

Bekend is dat sommige religieuze gemeenschappen hun kinderen niet laten inenten, daar zij er van overtuigd zijn dat God wikt en beschikt over het leven en dat de mens daar niet op in mag ingrijpen.

Nu is er een nieuwe groep mensen bij gekomen die hun kinderen niet laten inenten, die groep is te classificeren als hoogopgeleidene met een bewuste levenshouding. Veel van deze kinderen gaan bijvoorbeeld naar de vrije school.

Is het erg dat er kinderen niet ingeënt worden? ja en Nee, Zolang het percentage kinderen dat ingeënt wordt in een gemeenschap boven de 95% blijft is er niet zo veel aan de hand, daar de infecties zich dan niet kunnen verspreiden, mocht er een infectie binnen dringen dan is dat heel snel uitgewoed. Edoch komt het percentage kinderen onder de 95% dan wordt het risico heel groot dat een infectie zich kan blijven verspreiden.

Is dat nu zo erg? Ja dat is heel erg. Je bent namelijk niet meteen beschermt na je geboorte, en bepaalde inentingen vinden in een reeks plaats en je bent pas beschermt als je die reeks hebt afgerond. Dus ook al ben je zelf er van overtuigd dat je kind mee dient te doen met het inenting programma, loopt je kind, doordat die met kinderen in aanraking komt die niet mee doen aan het inentingsprogramma, het risico om besmet te worden.

De gevolgen van dergelijke besmettingen kunnen zeer ernstig zijn, van behoorlijk ziek worden tot zelfs dat je kind kan overlijden aan de gevolgen van een dergelijke infectie. Ook kunnen er levenslang rest verschijnselen zijn.

Een broer van mijn oma, oom Herman, heeft polio gehad en was daardoor zijn leven lang kreupel en gebonden aan een rolstoel, mijn echtgenote heeft als gevolgen van de mazelen longontsteking en hersenvlies ontsteking gehad, zij heeft als rest verschijnsel een verslechterd gehoor.

Het lijkt er op dat door het succes van het inentingsprogramma, “we” ons niet meer beseffen hoe ernstig de gevolgen zijn van deze infectie ziektes.

Doch, wat te denken over meiden die niet geënt worden tegen HPV, hoe zal het gesprek zijn met hun ouders als zij toch kanker krijgen, omdat ze niet geënt zijn?  Mam, Pap, waarom ben ik toen niet ingeënt? als ik was ingeënt had ik deze vorm van kanker niet hoeven te krijgen? Sterker nog, uit de cijfers van meiden die geënt zijn tegen HPV, blijkt dat het ook een gunstige invloed heeft op het voorkomen van andere vormen van kanker. Er is nu zelfs een overweging gaande of ook jongen niet in het programma opgenomen zouden moeten worden.

Maar al die inentingen zijn toch lichaams- vreemd en kunnen toch ook complicaties geven? ja zeker, doch een infectie is per definitie lichaams- vreemd en je lijf gaat daar tegen in verzet. Dit geld ook voor een aantal inentingen, omdat je een verzwakte vorm geënt krijgt, wordt je een beetje ziek omdat je lichaam anti stoffen aanmaakt. Op het moment dat je die anti stoffen hebt aangemaakt in je lijf, kan je lichaam de werkelijke infectie goed bestrijden. Je wordt bij besmetting dus veel minder ernstig ziek, en bij andere vormen van infecties wordt je zelfs helemaal niet ziek.

De facts hierover vind je terug op de website van het RIVM. Bedenkt dat andere bronnen zoals social media, geen facts zijn, maar meningen en gevoel weergeven. Sterker nog er zijn zelfs beweringen die gewoonweg gelogen zijn. http://www.dekennisvannu.nl/site/artikel/Veelgestelde-vragen-over-vaccineren/6584

O ja, bedenkt dat de complicaties die een inenting kan geven, niet opwegen tegen de gevolgen van niet inenten.

Nu besef ik mij ook, dat er maar één keer een flinke haard van besmetting nodig is om het tij te keren, edoch is het waard dat hier veel kinderen het slachtoffer van worden? Het is denk ik verstandiger om nu meteen  verstandig te zijn en alle kinderen te laten inenten tegen deze verschrikkelijke ziektes.

PS, bedenkt dat er bv nu niet meer tegen de pokken wordt ingeënt, deze ziekte is door het wereldwijde inentingsprogramma van de wereld verdwenen.

Gehackt

Kreeg net van Pocos de mededeling dat mijn site zou zijn gehackt en dat er een code was geïnjecteerd in de index.php bestanden.

Ik ben erg blij dat de provider dit constateert en voor mij oplost. Sjapo!

Bedankt Pocos / Sipo

Hello world!

Welcome to WordPress. This is your first post. Edit or delete it, then start writing!

Auteurs recht A.Frank en A.Hitler

Blijkbaar is per 1 januari 2016 de auteursrechten van Het Achterhuis en Mijn Kampf verlopen. Het komt er op neer dat dan de boeken vrij verspreid mogen worden. Ik lees dat beide instanties die de oorspronkelijke auteursrechten bezaten, manieren hebben gevonden de rechten te verlengen of zich verzetten tegen publicatie van de titel. Als ik het wel hebt, is het boek van Hitler zelfs verboden in Nederland.

Het ene boek is een weergave van iemand met een compleet waanzinnig wereldbeeld, die uiteindelijk verantwoordelijk is voor miljoenen doden. Mensen die veelal op beestachtige wijze zijn mishandeld en vermoord.

Het andere boek is geschreven door een van de miljoenen slachtoffers en is een beschrijving van een periode van onderduiken, het einde is niet beschreven in het boek, doch zij is omgekomen in een van de verschrikkelijke concentratie kampen van de andere schrijver.

Mijn beleving is dat we te weinig van de geschiedenis leren. Het lijkt er op of het gedachte goed, dat de ene mens meer rechten denkt te bezitten boven de andere, in de wereld nog steeds bestaat. Het lijkt er zelfs op dat deze gedachte gangen een podium hebben en gevolgd worden door een redelijk deel van de bevolking.

Daarom vind ik dat beide boeken breed verspreid dienen te worden in de juiste historische context. Ter lering zodat we allen kennis kunnen nemen tussen de historische oorzaak en gevolg.

Via onderstaande linken, zijn de boeken te downloaden.

https://www.radioislam.org/nederlands/mein-kampf-nederlands/Adolf_Hitler_Mein_Kampf_Nederlands.pdf

http://www.affordance.info/files/anne-frank.epub

 

fon.com

Fon is een groot wereldwijd gedeeld wifi netwerk. Het principe is eenvoudig, je koopt een FON wifi router, sluit deze aan op je eigen internet, je registreert je op fon.com en je deelt je internet op een veilige manier met de fon gemeenschap.

Het is echt geweldig, want je komt FON op veel plekken in de wereld tegen. Ben dus ook al jaren fFON gebruiker en heb dan ook FON wifi routers staan.

Een nieuw fenomeen is FON voor bedrijven. Aangezien mijn zoon een sportschool heeft en zijn klanten gratis internet wil aanbieden, was de link gauw gemaakt. Zoonlief, ik bestel wel zo een FON voor bedrijven (49 euro en geen maandelijkse kosten). Mooi concept, ben je FON lid heb je onbeperkt toegang en anders log je in met je Facebook account en krijg je per dag 2 uur gratis wifi.

Maarrrrrr wat blijkt, in Nederland zijn er geen FON routers meer te bestellen, ik denk dat KPN de alleen rechten heeft verworven voor ons landje, want zowel de privé als de bedrijfs- FON router zijn niet te bestellen. Ik denk; laat ik eens kijken of je in België de FON routers wel kan bestellen. En ja hoor in België kan het. Vreemd op zich het verschil tussen NL en BE, want in België heeft Belgacom een alliantie met Fon. Aan de andere kant begrijp ik het wel, KPN is gewoon geen klant gerichte organisatie en denk door het afschermen van een dergelijk gemeenschap dat ze een sterkere marktpositie hebben. Persoonlijk betwijfel ik of dat ook zo zal zijn. Op het moment dat duidelijk wordt dat bovengenoemde veronderstelling zou kloppen, dat deze afscherming zich uiteindelijk tegen KPN zal richten. Mede ook omdat via KPN de FON routers niet te koop zijn. In NL dien je dus een KPN internet abo te kopen om ook van de FON gemeenschap gebruik te kunnen maken.

TIP, koop je FON router via een Belgische kennis, log in de fon.com site als Belg en laat de FON router in België afleveren, je kennis zal hem vast voor je willen doorsturen naar jouw Nederlands adres.

Bij mijn zoon in de sportschool hangt nu een FON router voor bedrijven, 49 euro plus 16 euro extra verzendkosten, gekocht via de België route. Nog steeds geen geld als je dat vergelijkt met andere vergelijkbare routers voor in bedrijven want die hebben naast de aanschaf kosten ook maandelijkse kosten.

zie ook http://www.oeioei.nl/fon/index.php https://www.consumentenbond.nl/internetproviders/fon/fon-wifi-hotspots/

Piet, wie kent hem

In mijn jeugd, vanaf het moment dat ik een Sinterklaas ervaring kreeg, was er een radicale verandering aan de gang met betrekking tot het “Kinderfeest”.

1. Sinterklaas kwam los van het Katholieke, ook Protestanten en Atheïsten gingen het vieren, doch het bleef een bisschop.

2. De roe als middel om je als kind te bestraffen werd afgeschaft, hij werd voornamelijk alleen nog voor het vegen van de schoorsteen gebruikt.

3. De jute zak, die een dubbele functie had, werd gereduceerd tot een transport middel van strooigoed en Cadeaus.

4. Piet werd opeens zwart van de roet, terwijl in mijn vroege herinneringen het een wat dommige negroïde Surinamer was.

5. Het dommige en het Surinaamse accent verdween, doch het negroïde uiterlijk bleef.

Kortom het kwam min of meer los van de religie en als straf en dreigement naar kinderen, het transformeerde naar een leuk gezellig kinderfeest, waar er voor ieder kind iets te vieren was.

In mijn leven is Nederland een kleurrijk land geworden met veel mensen van verschillende rassen en achtergrond.

Nu dat blijkt dat het sinterklaasfeest niet meer aansluit bij onze bevolkingssamenstelling, en dat er daardoor kinderen uitgesloten wordt aan dit feest, dient in mijn beleving het feest weer een aanpassing te ondergaan. Een negroïde knecht is niet meer van deze tijd! En de smoes dat hij zwart zou zijn doordat hij door een schoorsteen heen kruipt, is compleet niet aansluitend bij de beleving van kinderen. Waar heb je nog schoorstenen, en waar worden die nu dan nog zwart van? In mijn jeugd was het een logische verklaring omdat we nog op kolen stookte.

Zelf heb ik nooit een verband gelegd tussen racisme en Zwarte piet.

Waarom ben ik van mening geraakt dat we PIET gewoon piet moeten laten zijn en niet zwarte piet, maar piet in alle kleuren en maten die we ons maar kunnen voorstellen. Dus een zwarte piet, een gele piet, een witte piet, een groene piet etc etc, vrij van raciale aspecten.

Dat er zo veel agressie en racisme loskomt van autochtone Nederlanders is voor mij het bewijs dat zwarte piet niet kies is. Ik schrok mij dood, dat bij een van de  eerste pro zwarte piet demonstratie in Den Haag een vrouw met agressie in het nauw werd gedreven, zij was daar zelf aan het demonstreren om de positie van Papua Nieuw Guinea onder de aandacht te brengen. Deze dame had haar oorsprong uit Papua Nieuw Guinea en kwam op voor haar volk en had geen enkele verbinding met de Sinterklaas discussie. Sociale media worden volgepropt met voorstanders van Zwarte Piet vol met boosheid en agressie!

Terwijl de mensen die het raciale aspect van Zwarte Piet ter discussie hebben gesteld, op mij zeer genuanceerd over komen. Er worden goede argumenten aangedragen dat in onze veranderende tijd, we het Sinterklaas feest dienen  mee te veranderen met deze tijd, zodat het weer een feest wordt voor alle kinderen die we in Nederland hebben.

Misschien komt er ook een keer een tijd dat Sinterklaas geen kruis meer draagt en geen bisschop meer is.

Van mij mag het, als we maar de magie voor alle kinderen mogelijk maken en er een leuk feest aan behouden.

In mijn Jeugd was Sinterklaas en Zwarte Piet een boeman die kinderen bang maakte. Bedplassen deden we er van, want je had altijd wel wat uitgevoerd waar je in je beleving als kind, de roe voor kon krijgen of zelfs in de zak meegenomen zou worden naar Spanje om daar als kindslaaf te moeten werken voor Sinterklaas om de mooie cadeaus mogelijk te maken voor kinderen die wel lief waren. Ik ben blij dat het niet meer zo is en word weer blij als we weer eens het feest met zijn alle aanpassen.

Zonnetje in huis

Februari 2008 heb ik 3 zonnepanelen op mijn dak geplaatst. Op zich is de lol er snel af, want je hebt op zich geen idee wat ze nu precies doen. Om dat te volgen moest ik steeds naar zolder om te kijken op een meter die er tussen hangt. Dus ik weet dat ik vanaf dat ik de panelen heb geplaatst 3253 kwh heb opgewekt. dat is op zich een aardige besparing 3523*0.23€= 810.29 euro.(nog 3000 kwh en ze zijn betaald, excl renteverlies). Doch ik wilde ook lol. Ik wil ze graag kunnen volgen, wat  het nu per dag, per uur of zelfs per minuut oplevert. Als ik dat wilde, moest ik naar boven de laptop aansluiten op de omvormer en dan kon ik hem uitlezen wat hij de afgelopen 14 dagen had gedaan. Veel te veel gedoe dus. Ik was jaloers op vriendjes die live hun panelen konden volgen. Dus regelmatig keek ik op google of mijn soladin ook niet aan te sluiten is op zo een mooie live monitor. En ja hoor sinds enige tijd bestaat er een kastje dat je aansluit op je omvormer en op je netwerk. Intern in je eigen netwerk kan je dan direct kijken wat er allemaal gebeurt met je panelen en omvormer. Ook kan je jouw logger aanmelden bij een centrale website van de leverancier en bij het internationale pvoutput. LOL dus. op http://www.fp4all.org/user/index.php?sysid=5162 zijn mijn paneeltjes te volgen.

Vervolgens sloeg ik door, want op de site van fp4all zag ik dat je ook op de slimme meter een logger aan kan sluiten en helemaal los kan gaan in het monitoren van je electra gebruik, teruglevering en gas gebruik. Maar dan moet je wel slimme meters hebben hangen. Die had ik niet, daar ik een ouderwetse meter had, die gewoon terug draaide als ik meer stroom opwekte dan ik zelf gebruikte. Dus ik had geen enkel belang om een slimme meter op te laten hangen. Maar ja nu als je de meter per minuut kan loggen en direct een verband kan leggen tussen gedrag en meet resultaten, tja dan wordt het wel heel leuk.

Volgende vraag was natuurlijk hoe kom ik aan slimme meters, op de site van Liander werd ik wijzer, je kan deze gewoon bij Liander aanvragen en tegen vergoeding van bijna 90€ komen ze de meters omruilen. Doch er stond ook dat als je zonnepanelen hebt gratis de slimme meters kan krijgen, maar dan moet je, je wel aanmelden als leverancier. Dus mij aangemeld en een paar dagen later kwam de monteur langs om de meters te vervangen. Fijne is ook dat hij kijkt of je geen lekkage hebt in je gasleidingen.

Logger aangesloten op de elektra meter (de gasmeter wordt door de monteur verbonden met de elektra meter) verbinding met mijn netwerk gemaakt. En ja ik zie nu Live het gebruik van gas, import elektra (laag en hoog tarief) en wat ik terug lever aan elektra.

In het privé gedeelte van de fp4all site kan ik nu een totaal overzicht zien van wat ik opwek, wat ik terug lever, en wat ik importeer aan elektra. De opbrengst van mijn zonnepanelen kan je volgen, mijn gebruik niet, want uit het gebruik kan je opmaken of we thuis zijn of niet. Het dievengilde wil ik niet wijzer maken, dus die cijfers maak ik niet live zichtbaar.

Meten is weten!

Buien

Elk jaar ga ik met mijn vrouw 3 á 4 weken kamperen. En elk jaar is het weer een feest. Landen, gebieden en steden verkennen, meestal zijn we er voor het eerst. Belangrijk voor mij is, dat ik mij steeds weer laat verassen door het onbekende. Op het moment dat ik de weg begin te kennen, weet waar de winkels zijn, en weer eens een praatje met de zelfde mede kampeerder maak, is het tijd om naar de volgende camping te trekken. Dat opbreken en opbouwen van de tent is meestal in 20 á 30 minuten gebeurt. Dan zit de auto vol. Meestal heb ik dan een route langs kleinere wegen op de laptop gemaakt en deze in de Garmin geladen. De route is altijd meer dan we op een dag kunnen rijden. Zo onderweg stoppen we een paar keer om wat eten te kopen te picknicken iets te bekijken etc. Om een uur of 16.00 gaan we eens op de ANWB app kijken (tot vorig jaar gebruikte we de ANWB Camping gids) en bekijken of er een leuke niet al te grote camping (liefst charme) in de buurt is. vervolgens melden we ons bij de receptie, zoeken een plekje en bouwen de tent weer op.
Dit jaar hadden we bij vertrek in gedachte om het Westen en Oosten van Duitsland te ontdekken, Eerste stop was dan ook in Monschau. We dachten dat Duitsland wel kon, ik kijk regelmatig op weeronline.nl, waar je 14 dagen vooruit de weersverwachting per plaats kan bekijken. Het westen van Duitsland leek redelijk goede verwachtingen te hebben. Edoch na een week bleek toch dat er van uit centraal Europa de buien steeds meer richting het westen zouden gaan komen. Vervolgens gekeken hoe het zich in Frankrijk zou ontwikkelen. Ja daar bleek het beter te blijven. Zo is het de rest van de vakantie gegaan, we zijn eerst zuidelijker Frankrijk ingegaan dan weer westelijker en als laatste weer wat noord westelijker.
Door gebruik te maken van Weeronline.nl zijn we steeds buiten het buien gebied gebleven en of maakte met name kilometers op een regenachtige dag.
Onze persoonlijk bui is dus positief beïnvloed door de huidige mogelijkheden van de informatie technologie. Het combineren van lange termijn weersverwachtingen en het gebruik van goede route plan software (Basecamp van Garmin) werd het glas daardoor niet halfvol, maar zelfs driekwart vol.
O ja, het is niet allemaal zonneschijn die informatie technologie op vakantie. Vroeger had ik alleen een wereld ontvangertje bij mij, waar ik dagelijks om 20.00 uur even naar de wereldomroep luisterde. Heden download ik de krant op mijn PDA, lees mijn privé mail, chat met Whatsapp met mijn vrienden en familie en kijk zelfs soms met een goede WIFI verbinding naar allerlei TV uitzendingen. Waardoor je niet helemaal los van de wereld komt
O ja, We wisten heel snel dat vrienden in een vlucht eerder zaten dan het neer geschoten vliegtuig. We bleven goed op de hoogte hoe het met onze zwangere schoondochter ging (ja ja ik wordt opa!). Kon met trots foto’s delen met de kinderen waar we geweest waren en hoe we aan het genieten waren. had contact met een goede vriend die door naar de USA was om zijn familie te bezoeken.
O,ja, die rare Nexus PDA van mij, geeft op basis van waar je bent direct tips over de omgeving, waar is een restaurant, mooi plekken, korte termijn weersverwachting en weet zelfs waar ik de auto geparkeerd heb. Google Now heet dat.
O ja, “vooruitgang” heeft zo zijn voor en nadelen. belangrijk is dat we het gezamenlijk in goede banen leiden de voordelen versterken en de nadelen zoveel mogelijk proberen om te buigen naar voordelen. Don’t beat it, but join it!